De stad in je binnenzak

Facebook Twitter
Fietsroutes in Noord-Holland

Natuurlijk Schagen 42 km 2 uur en 30 minuten

Deze route leidt u langs prachtige polders en dijken langs oude dorpjes van o.a.Schagen Sint maarten en Waarland. U start in Schagen. Schagen is al eeuwenoud, opgeschreven in 975 als Scagha, dit betekent ‘uitstekende punt’. Hiermee werd verwezen naar de terpen, want pas vanaf de dertiende eeuw trok de zee zich terug en werd de grond vruchtbaar. Door dit gebied fietst u over de Westfriese Omringdijk. De vogelliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Hier ziet u nog de Bruine Kiekendief, Steltlopers en de Kluut, maar ook kunt u hier een zebra, steenarend, kuifkapucijnaapjes tegen komen, daarvoor moet u in Blanckendaell Park zijn. Fiets u nog even door via onze mooie smalle dijken dan komt u aan in Waarland. Hier slaat u rechtsaf de Smeetsweg op voor een bezoek aan de thuishaven van meer dan 1000 vlinders in Vlindorado. Zo ziet u maar weer, de natuur van Noord Holland heeft vele kanten. Terug op de Markt in Schagen geniet u van Restaurant ‘Bastaard’, aangenaam. Een naam met een knipoog naar het verleden. Een naam die verwijst naar de eerste ‘heer van Schagen’, Willem van Beieren. Tevens de bastaard van Noord-Holland genoemd. We stellen ook graag de stadstuin ‘De Oude Boom’ voor. Ook een naam met een verleden. Ten tijde van Igesz droeg deze ruimte deze naam al. En niet zomaar. De grote boom in de tuin de oudste monumentale boom van Schagen.

U kunt deze route fietsen met de brouchure Freebee Map met fietsroutes, of scan de QR code en u fiets hem digitaal via uw telefoon, u kunt dan starten op elk willekeurig punt van de route.

U kunt deze route fietsen met de brouchure Freebee Map met fietsroutes, of scan de QR code en u fiets hem digitaal via uw telefoon, u kunt dan starten op elk willekeurig punt van de route.

Wanneer u wil fietsen over de knooppunten dan begint op de Markt in Schagen. 45- 25- 43- 32- 41- 74-82- 54- 55- 56- 51- 52- 78- 36- 45

Fietsroutes in Noord-Holland »