De stad in je binnenzak

Facebook Twitter
Welkom in Callantsoog !

Informatie over Callantsoog

Callantsoog is een van de oudste en mooiste badplaatsen van het land. Het is een mooie, kleinschalige familiebadplaats aan de Noordzee met een oergezellig centrum. Hier zijn veel winkeltjes, terrassen en restaurants rondom een prachtig dorpsplein. Door de smalle duinenrij zijn strand en zee gemakkelijk te bereiken. Een aantal strandpaviljoens zijn het gehele jaar door geopend, zodat u na een frisse strandwandeling kunt opwarmen met een kop dampende chocolademelk. Doordat de meeste winkels het hele jaar door ook op zondag geopend zijn is er een gezellige sfeer in het dorp.

De ligging en omgeving

Callantsoog is een prachtige badplaats in de Kop van Noord-Holland direct aan de Noordzee. Het gezellige centrum ligt direct achter de duinen. Callantsoog heeft misschien wel het mooiste strand van Nederland, Maar ook de omgeving is zeker de moeite waard. Stap uw fiets en vergeet vooral u fotocamara niet. Er is heel mooi natuurreservaat 'Het zwanenmeer'en om Callantsoog vind u vanaf April vele mooie bollenvelden. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Het is mooie locatie voor een weekendje weg of een langere vakantie. U kunt overnachten in een hotel of camping of 1 van de mooie vakantiehuisjes die Callantsoog rijk is.  Op 20 minuten rijden afstand ( 12 km) vind u Den Helder. Hier kunt u de boot nemen naar onze mooie schiereiland Texel.

Wat is er allemaal te doen in Callantsoog

Het Dorpsplein heeft een unieke liggeing direct tegen de duinen en op loopafstand van het strand. U kunt hier naar hartenlust winkelen. De meeste winkels zijn ook op zondag open. Ook zijn er vele restaurants, bars en met mooi weer vele gezellige terrasjes. In de zomermaanden is er elke woensdagavond een braderie. Super gezellig. Bezoek ook het prachtige Jutters-en Kunstmuseum Callantsoog. Hier vind u een collectie van jutvondsten uit de zee dat aangespoeld is op het strand. waaronder bommen, goud , amber en granaten en nog veel meer. echt de moeite waard voor een bezoekje. 

Parkeren in Callantsoog

Parkeren in Callantsoog is buiten het centrum gratis en volop parkeergelegenheid. In het centrum heeft u een blauwe parkeerkaart nodig en mag je maximaal 1 uur gratis parkeren. In het hoogseizoen is het moeilijker te parkeren maar Callantsoog centrum is heel goed met de bus te bereiken.

Monumenten

In Calantsoog vind u het oudste gebouw van het dorp , de kerk. Deze is gebouwd in 1671. De Kerkklok komt uit een eerdere kerk en is gemaakt in 1491.

In het centrum staat ook het Museumboederij 'Tante Jaante". De boederij is gebouw tussen 1800 en 1850. Hier kunt u zien hoe men vroeger in Callantsoog leefde en werkte.

 

Routebeschrijving

Plan uw route met de routeplanner van Google® Maps (U wordt doorverwezen naar de website van Google® Maps)

Van
Naar