De stad in je binnenzak

Facebook Twitter
Welkom in Den Haag !

Informatie over Den Haag

Den Haag is de politieke hoofdstad van Nederland, een stad met Koninklijke allure en vele hofleveranciers. De stad kent vele statige bezienswaardigheden zoals de paleizen, het Binnenhof en het Koninklijk huis waar vormalig koningin Beatrix van Nederland werkte. Het oudste gedeelte van de stad, de omgeving van het Binnenhof kent de belangrijkste gebouwen van historisch Den Haag. In de stad zijn vele buitenlandse ambassades gevestigd, ze zijn gelegen in de deftige straten van de stad. Den Haag is een bezienswaardigheid op zich en erg leuk voor iedereen om één of meerdere dagen te bezoeken. Den Haag kent vele musea, parken en natuurgebieden. Een prachtige stad om je ogen uit te kijken en te verwonderen.

De ligging en omgeving van Den Haag

Den Haag ligt in de provincie Zuid-Holland en grenst aan het strand. Het ligt op ongeveer 50 kilometer van Amsterdam en 20 kilometer van Rotterdam. Den Haag heeft diverse stations waardoor de verbindingen met andere steden optimaal zijn. Voor een stadsbezoek reist u naar Den Haag Centraal. Vanaf dit station bereikt u de binnenstad snel per tram. Wandelend kan natuurlijk ook. Langs het buitenhof bent u binnen 15 minuten in de binnenstad. In Den Haag is de tram de meest gebruikte vorm van openbaar vervoer. Alle attracties zijn hiermee prima te bereiken. Den Haag is een echt stadsgebied maar kent vele parken en natuurgebieden. Binnen de gemeentegrens ligt een omvangrijk, ruig begroeid duingebied, met daarlangs een breed, natuurlijk zandstrand van bijna tien kilometer lang.

Kunst en cultuur in Den Haag

Bent u fervent bezoeker van musea? Dan bent u in Den Haag op de juiste plek. De stad kent vele musea en kunstgalerieën. De bekendste musea zijn:

• Het Mauritshuis, met veel bekende schilderijen uit de Gouden Eeuw
• Het Kunst museum met veel werken van Mondriaan.
• Museum de Gevangenpoort, hier bevindt u zich in een gevangenis, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de Middeleeuwen.
• Het Haags Historisch museum, aan de overkant van de Hofvijver, presenteert de geschiedenis van Den Haag. U vindt er onder meer stadsgezichten, portretten, zilverwerk, poppenhuizen en Haagse curiosa.
• Panorama Mesdag, het oudste panorama ter wereld dat op zijn oorspronkelijke plaats bewaard is gebleven. Het is een uniek cultuurhistorisch monument. Omdat het doek rond is, staat u niet vóór, maar middenin het schilderij.
• Escher in het Paleis, hier kunt u vrijwel alle werken van de wereldberoemde graficus M.C. Escher bekijken en beleven. Escher in Het Paleis is geen traditioneel museum, maar een spannende attractie.

Bezienswaardigheden en Haagse architectuur

Den Haag kent een schat aan bijzondere bouwprojecten. Voor de architectuurliefhebber is een bezoek aan Den Haag dan ook zeker aan te raden! Het meest opvallende gebouw in het Binnenhof is zonder twijfel de Ridderzaal. Het monumentale gebouw is in de 13e en 14e eeuw gebouwd als kasteel van de Graven van Holland, maar kreeg zijn huidige uiterlijk eind vorige eeuw. De Tweede Kamer, een combinatie van oude en nieuwe architectuur waar de overheid haar huisvesting heeft en vergadert. Het “torentje” doet dienst als het kantoor van de Minister President van Nederland.

Als u de allermooiste plekjes van Den Haag wilt zien, kunt u de stadswandeling van Freebee Map doen, die staat in de brochure die u door middel van een sms dienst via deze site kunt bestellen. Dan weet u zeker dat u alles ziet van Den Haag.

Winkelen in Den Haag

Winkelen in Den Haag is net zo koninklijk als de uitstraling van de stad. Naast de hoofdwinkelstraat zijn er vele knusse en authentieke winkelstraten te vinden. Tevens vind je hier nog die bijzondere winkeltjes, gerund door de zelfstandige ondernemer. Winkels met karakter! In de Spuistraat zijn voornamelijk winkels van de bekende ketens te vinden. U kunt hier terecht bij tal van kleding– en schoenenzaken. Een doorsteek naar de Grote Markstraat is snel gemaakt waar u de bekende warenhuizen vindt. De Haagsche Passage is een overdekte winkelgalerij die wel meer dan 115 jaar oud is en daarmee het oudste winkelcentrum van Nederland. U kunt er terecht voor design keukengerei, chique stropdassen en Haagse Hopjes. De straatjes rondom de Denneweg staan bekend om haar antiekwinkels en kunstgalerieën. Achter de Bijenkorf ligt een bijzonder winkelgebied verscholen. Het is een afspiegeling van de kleurrijke Haagse samenleving, waar u bijvoorbeeld Chinese, Turkse en Afrikaanse winkels vindt.

Eten en drinken in Den Haag

Lekker uit eten in Den Haag is geen enkel probleem. U kunt er genieten van een goede uitgebreide lunch of een lekker diner. Van simpel tot chique, in Den Haag vindt iedereen zijn favoriete restaurant en keukenstijl.

Uitgaan en attracties

Voor de kinderen is er in Den Haag en omgeving ook veel te doen. Madurodam is een belevenis voor zowel jong als oud. Madurodam is een bekende Nederlandse miniatuurstad (schaal 1 op 25). Het geeft een beeld van een Nederlandse stad door middel van maquettes van gebouwen uit alle delen van Nederland. Ook attractieparken als Drievliet en Duinrell (Wassenaar) zijn absolute favorieten voor een geslaagd dagje uit.

In Den Haag kunt u ook ’s avonds erg gezellig uitgaan. Den Haag kent tal van levendige uitgaansgelegenheden. Het beste uitgaansgebied is in de buurt van de Hofvijver. Op de Grote Markt zijn meerdere horecagelegenheden op één plein te vinden. In Scheveningen vindt u een groot aantal strandpaviljoens die ’s avonds fungeren als bar en discotheek.

Evenementen in Den Haag 

Den Haag heeft tal van jaarlijkse evenementen zoals:
• The Hague Jazz festival in juni in en rondom het Kyocera Stadion.
• Parkpop in juni in het Zuiderpark. Hier treden bekende nationale en internationale artiesten op in de buitenlucht en is een gratis evenement.
Kijk voor de actuele data op de evenementenkalender van Freebee Map.

Informatie punt voor toeristen in Scheveningen

In Scheveningen hebben wij een informatie punt bij de "Haagse stadsfiets"aan de keizersstraat 27-29. U kunt hier terecht voor de Freebee Maps van Den Haag/Scheveningen, Delft, Noordwijk/Katwijk, Leiden en de fietsroutes van Zuid Holland. U herkent het punt aan de buitenkant door onze naam. Op de Ipad in de display kunt u in drie talen alle informatie ophalen op onze uitgebreide website.

Routebeschrijving

Plan uw route met de routeplanner van Google® Maps (U wordt doorverwezen naar de website van Google® Maps)

Van
Naar

Het weer