De stad in je binnenzak

Facebook Twitter
Welkom in Noordwijk !

Stadswandeling Noordwijk

Wandeling Noordwijk en Offem zuid: 8.8 km

Een heerlijke wandeling door Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen  weer terug naar Noordwijk aan Zee.  een wandeling dat u langs  winkel straten , zee en bos brengt. U kunt de wandeling ook met uw mobiel lopen en bij monumenten kunt u de informatie lezen in uw eigen taal.

Deze wandeling begint in Noordwijk aan Zee aan de Koningin Wilheminaboulevard. U loopt langs het Koningin Wilhelmina standbeeld Dit standbeeld werd in 2000 door het jubilerende ‘Hotels van Oranje‘ geschonken aan de gemeente Noordwijk. U loopt rustig verder over de Koningin Wilhelminaboulevard  en ‘De Pallace plein” zo het centrum in. Heerlijk langs vele diverse winkels en terrasjes.

U loopt via de Schoolstraat het centrum uit, vervolg u weg door de rode lijn te blijven volgend. U steekt de Huis ter Duinstraat over naar de Nieuwe Zeeweg. Vervolgens slaat u de Van Hardenbroekweg in. Zo naar de Dobbelmannduin en  rechts af de Prins Hendrikweg op. Vervolgens vervolgt u de weg over de Oude Zeeweg en Pickestraat, Van Limburg Sirumstraat en dan rechts af Lindenplein in. Aan het eind steekt u over naar de zwanensteeg en dan  steekt u de Nieuwe Offemweg over. U stuk van Noordwijk met vele monumentale plakjes. Door een prachtig boomrijk gebied kunt u een rondje om het ‘Landgoed Klein Offem’  lopen. Daarna vervolgt u  uw route naar de Nieuwe Offemweg en Gooweg.

Blijf de route volgen u loopt weer terug naar het centrum en eindigt weer in Noorwijk aan zee.