De stad in je binnenzak

Facebook Twitter
Welkom in Scheveningen !

Informatie over Scheveningen

Scheveningen is de populairste badplaats van Nederland. Het is er zowel in de zomer als in de winter heerlijk vertoeven. Natuurlijk is er het brede strand en de gezellige boulevard, maar de badplaats heeft ook een keur aan attracties en musea. Zoals het Casino, het Circustheater, een megabioscoop, de gerenoveerde pier en een overdekt winkelcentrum. Kortom, voor wie iets anders wil doen dan zonnebaden zijn er voldoende mogelijkheden.

Scheveningen staat bekend om het imposante Kurhaus en het strand, maar er is nog veel meer te beleven in deze gezellige badplaats. Er zijn verschillende musea en bezienswaardigheden, cultuur snuiven behoort dus zeker tot de mogelijkheden. Als u van lekker eten houdt zult u ook flink genieten in Scheveningen, er zijn verschillende restaurants te vinden, waaronder veel visrestaurants. Bezoek tijdens uw verblijf in deze geliefde kustplaats ook eens het centrum van de Hofstad Den Haag.

Het strand is in zomer en winter bij veel mensen geliefd. Er zijn dan ook volop strandpaviljoens en terrassen. Wilt u een spectaculair uitzicht over zee? Loop dan de Pier eens op. Onderweg komt u allerlei winkeltjes tegen. Als u wat meer rust zoekt kunt u beter in noordelijke richting naar het Zwarte Pad lopen. Hier liggen planken op het zand zodat rolstoelen en kinderwagens makkelijk het strand op kunnen. Wilt u surfen, paardrijden of vliegeren? In Scheveningen bent u aan het goede adres.

Ligging en omgeving van Scheveningen

Scheveningen is een stadsdeel van Den Haag en ligt in Zuid-Holland. Scheveningen is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto. Er zijn diverse parkeergarages waar u uw auto kunt parkeren.

Bezienswaardigheden en musea

Cultuur proeven kunt u in Scheveningen goed, deze badplaats biedt u verschillende musea. Ze laten u kennismaken met het zeeleven en de beeldenkunst, zowel van vroeger als van nu. Muzee Scheveningen is één van deze musea. Tijdens een verblijf in Scheveningen kunt u natuurlijk ook gemakkelijk alle Haagse musea en monumenten bezoeken.

Op de boulevard vindt u Sea Life, hier komt u alle bewoners van de Noordzee in een groot aquarium tegen. Verder zijn er nog enkele musea. Bijzonder is Museumschip Hr. Ms. Mercuur, u leert er alles over het leven aan boord van een marineschip. Museum Scheveningen neemt u mee terug in de tijd en biedt u de mogelijkheid de vuurtoren te beklimmen. Houdt u meer van modern? Breng dan eens een bezoek aan het Museum Beelden aan Zee. In Scheveningen vindt u het Circustheater met grote musicalproducties. In 2011 kunt u de musical Mary Poppins bekijken in dit imposante theater. Overige bezienswaardigheden in Scheveningen zijn:
• Het havenkwartier
• De vuurtoren
• Het duingebied Oostduinpark

Actief in Scheveningen

Scheveningen heeft op het gebied van sport van alles te bieden. U kunt er tennissen, zeilen, surfen, sportvissen of duiken. De zee is een uitdaging op zich. Bent u fervent windsurfer? In Scheveningen zijn de golven hoog en dichtbij het strand. Een andere activiteit is duiken. In Scheveningen kunt u leren duiken en de fascinerende wereld onder water ontdekken. Gevorderde duikers kunnen ook wrakduiken in de Noordzee.

Een dagje sportvissen op de Noordzee is een echte belevenis. Met uw hengel in het water en uitzicht op de kust van Scheveningen komt u helemaal tot rust. Ervaren vissers begeleiden u en met een beetje geluk komt u terug met een verse portie kabeljauw, wijting, schar of makreel.

Winkelen in Scheveningen

Bent u een liefhebber van winkelen? Dan bent u in Scheveningen aan het juiste adres. Winkelen in Scheveningen is een ware belevenis. Hier vindt u vele winkels met vaak verrassende assortimenten. Ontdek de overdekte Palace Promenade op het strand, de Keizerstraat in het dorp en de Skihut in de haven!

Eten en drinken

In Scheveningen vindt u snel het etablissement van uw keuze. Scheveningen is rijkelijk voorzien van eetgelegenheden zoals restaurants en strandpaviljoens. Zowel voor de fijnproever als voor de levensgenieter heeft Scheveningen alles in huis! De lekkerste vis eet u in de haven. De haven heeft een grote variëteit aan restaurants, bistro's en terrassen aan het water. Hier kunt u in verschillende prijsklassen heerlijk eten en drinken.

Uitgaan in Scheveningen

Het strand van Scheveningen is in de zomer en winter een belevenis. Scheveningen heeft ontzettend veel leuke strandpaviljoens waar u heerlijk kunt loungen, eten, drinken en 's avonds ook vaak een dansje kunt wagen.

Evenementen in Scheveningen

Vlaggetjesdag, elk jaar wordt in juni Vlaggetjesdag gevierd in en rond de eerste en tweede haven van Scheveningen. Het luidt de komst van de Hollandse Nieuwe (verse haring) in. In 2011 is dat op zaterdag 11 juni.

In de zomer vinden er verder vele evenementen plaats zoals surfevents, strandfeesten en het bekende vliegerfestijn.

Op de evenementenkalender van Freebee Map is een overzicht van de actuele evenementen in Scheveningen te vinden.

Routebeschrijving

Plan uw route met de routeplanner van Google® Maps (U wordt doorverwezen naar de website van Google® Maps)

Van
Naar

Het weer