De stad in je binnenzak

Facebook Twitter
Fietsroutes in Noord-Holland

Middeleeuwen En Monniken Met Een Zilte Zeebries

Laat je haren wapperen in de zilte zeebries. Deze route leidt u vanaf Egmond aan Zee dwars door het Noord-Hollands Duinreservaat door de mooie polder langs het Alkmaardermeer naar het bedevaartsoord in Heiloo en interessante plekken rond Egmond, een uniek stukje Nederland. U kunt een fiets huren bij Bike Mike. Fiets heerlijk door het duinlandschap en zie hoe het land veranderd, Bij Knoest is het tijd voor een pauze op het terras. Daarna fiets u vol goede moed door het Hollandse polderlandschap richting het Alkmaardermeer. Bekijk de oude variëteiten aan bolgewassen. De rust die je vindt bij de heilige Runxputte, dit is een bekend bedevaartsoord in Heiloo. Neem ook een kijkje in het kerkje, en neem een slok van het heilige water. Koel af door even een lekkere duik te nemen in het zwembad “het Baafje”. Door de schitterende bollenvelden komt u langs het Slotfundament van Egmond aan den Hoef. Dit Kasteel werd onder aanvoering van Diederick Sonoy in 1573 afgebrand. In Egmond aan Zee ziet u de vuurtoren van Van Speijk. Deze luitenant ter zee blies liever zijn schip op dan dat hij zich overgaf aan de Belgische vijand.

U kunt deze route fietsen met de brouchure Freebee Map met fietsroutes, of scan de QR code en u fiets hem digitaal via uw telefoon, u kunt dan starten op elk willekeurig punt van de route.

Wanneer u wil fietsen over de knooppunten dan begint u bij knooppunt 30 op de Van Oldenborghweg in Egmond aan Zee. Volg u weg naar:  29-> 25->14>15> 16> 17> 18> 19> 54> 55>-98> 99> 34> 33> 32-> 31 

35 km / 2:00 uur 

Fietsroutes in Noord-Holland »