De stad in je binnenzak

Facebook Twitter
Fietsroutes in Noord-Holland

Fietsroutes in Noord-Holland

Bijzonder Landgoed

Bijzonder Landgoed

Een prachtige route langs landgoederen midden in het bos en duin van de kuststreek rond Haarlem. U begint in Bloemendaal bij Gestrand, een bekend centrum om te ontspannen en te genieten. U fietst door Spaarnwoude naar Santpoort Noord en geniet van de rijke omgeving aan bos en duin en Bollenvelden. Wij hebben voor u de volgende tips; Bij Restaurant de Boschbeek geniet u van het mooie uitzicht onder het genot van een drankje of geniet van de heerlijke natuur en rust op het terras bij Herbergh 1883

Lees meer over Bijzonder Landgoed »
Eindeloos IJsselmeer

Eindeloos IJsselmeer

Deze route leidt u langs het prachtige IJsselmeer en de door het mooie landschap van de omgeving o.a. Medemblik. De route begint bij het restaurant de Vooroever waar u uw auto kunt parkeren. U fietst richting Medemblik. Lekker fietsen met de wind in je gezicht en eindeloos uitkijken over het IJsselmeer. Zalig ontspannen en je mee te laten nemen in oude tijden. Schilderachtige plaatsen die je laten ontspannen door te genieten van hun verleden.. Je kan de kinderen even stoom laten afblazen in het indoorspeelparadijs van Funfestijn!

Lees meer over Eindeloos IJsselmeer »
Fiets naar de Haringstad Enkhuizen

Fiets naar de Haringstad Enkhuizen

Deze route leidt u langs het prachtige IJsselmeer en de door het mooie landschap van de omgeving o.a. Enkhuizen. De route begint in Andijk bij de hoek Dijkweg Middenweg bij knooppunt 15. Lekker fietsen met de wind in je gezicht en eindeloos uitkijken over het IJsselmeer richting Enkhuizen dat bekend staat als Haringstad vanwege haar verleden in de haringvisserij. Geniet onder aan de Domtoren van een ijsje van Vivaldi, onder het genot van het spektakel van de haven.

Lees meer over Fiets naar de Haringstad Enkhuizen »
Hollands zicht met idyllische dorpen 38km 2 uur

Hollands zicht met idyllische dorpen 38km 2 uur

Deze route leidt u langs het Natuurgebied Geestmerambacht en de mooie polders van Noord Holland. De route begint bij Hortus Alkmaar op bedrijventerrein Beverkoog. Stap eens binnen bij de Hortus, een oase van natuur van ruim 2 ha met wel 800 soorten geneeskrachtige planten. Geniet van o.a. de rotstuin, de moestuin, de duintuin, het heembos, het Amerikaanse bos, de bijzondere vijver en als u geluk hebt, ‘onze’ ijsvogels. Een lekker drankje met een hapje op ons sfeervolle terras is ook zeer aan te raden.U gaat rechts naast het oude hoofdkantoor van VSM het fietspad op en rijdt over de achterweg Sint Pancras in. Fiets door het Natuurgebied Geestmerambacht. Nog niet genoeg gehad van ons mooie Noord Holland dan kunnen wij u Camping de Kolibrie adviseren. Heerlijke gemoedelijke camping voorzien van alle mogelijkheden midden in het Hollandse Polderlandschap

Lees meer over Hollands zicht met idyllische dorpen 38km 2 uur »
Hollandse Glorie route 32 km 1uur en 40 minuten

Hollandse Glorie route 32 km 1uur en 40 minuten

Deze route leidt u vanaf Volendam door het laaggelegen veenweidegebied van Waterland en zijn pittoreske dorpjes. U komt langs Edam en Purmerend en via Monnickendam heeft u prachtig uitzicht op de Gouwzee en het Markermeer. U begint de route bij De Dijk in Volendam, het dorp dat internationaal bekendheid geniet. De streekdracht vertegenwoordigt vaak de nationale klederdracht. Wanneer u even op het terras pauzeert, ziet u vast nog iemand in traditionele kleding. U fietst door het laaggelegen veenweidegebied van Waterland, en fietst in Edam langs koopmanshuizen uit vervlogen tijden. Hier ziet u nog op het terras van ‘De Fortuna’ de boten via een van de oudste bruggen passeren, handbediend door de havenmeester. Op de Zeedijk kunt u een bezoek brengen aan aan de Alida Hoeve van Henri Willig waar men een demonstratie geeft van kaasmaken en waar u kaas kunt proeven, en zeg nu eerlijk, weet u hoe kaas gemaakt wordt?


U kunt deze route fietsen met de brouchure Freebee Map met fietsroutes, of scan de QR code en u fiets hem digitaal via uw telefoon, u kunt dan starten op elk willekeurig punt van de route.

Lees meer over Hollandse Glorie route 32 km 1uur en 40 minuten »
Kaap Hoorn “De Goede Hoop” route 50 km 3 uur

Kaap Hoorn “De Goede Hoop” route 50 km 3 uur

Deze route voert u door de karakteristieke dorpen rond de omgeving van Hoorn en het open landschap met Markante kerktorens en eeuwenoude stolpboerderijen. Het hart van West Friesland. Over kronkelwegen fietst u langs fraai versierde boerderijen die getuigen van vroegere welstand. Vele rijksmonumenten passeren hier de revue. U toert door bloembollenvelden en schitterende weilanden. Hier is de lucht nog bijzonder hoog en licht. U bezoekt Hoorn met zijn vele musea en u ziet op de Rode Steen het Statencollege uit 1632. Het Westfries Museum is tijdelijk gehuisvest in het Statencollege, het Museum van de Gouden Eeuw. Maar bovenal, bezoek de haven.

U kunt deze route fietsen met de brochure Freebee Map met fietsroutes, of scan de QR code en u fiets hem digitaal over uw telefoon. U kunt beginnen vanaf elk willekeurig punt.

Lees meer over Kaap Hoorn “De Goede Hoop” route 50 km 3 uur »
Kindvriendelijke tour 31 km 1 uur en 45 minuten

Kindvriendelijke tour 31 km 1 uur en 45 minuten

Ga lekker met je gezin op de fiets en dwaal door het bos, de duinen en ga onderweg op ontdekkingsreis! Deze route leidt u langs het oude Schoorldam zo dwars door de polders naar de kust van Petten om vervolgens langs de kust te fietsen naar het bos en de duinen van Schoorl. Spot bijna 900 verschillende paddenstoelen of kijk hoeveel plantensoorten je in de duinen kunt ontdekken. Huur een fiets bij Masteling Tweewielers en stap gezellig op een duofiets! In Attractiepark de Goudvis speel tot je niet meer kunt. Dit alles terwijl je er zelf helemaal naar toe gefietst bent. Dwars door de duinen, over kronkelige dijkwegen, met mooie tulpenvelden, in de weilanden de lammetjes, geiten en koeien.

Lees meer over Kindvriendelijke tour 31 km 1 uur en 45 minuten »
Middeleeuwen En Monniken Met Een Zilte Zeebries 35 km 2 uur

Middeleeuwen En Monniken Met Een Zilte Zeebries 35 km 2 uur

Laat je haren wapperen in de zilte zeebries. Deze route leidt u vanaf Egmond aan Zee dwars door het Noord-Hollands Duinreservaat door de mooie polder langs het Alkmaardermeer naar het bedevaartsoord in Heiloo en interessante plekken rond Egmond, een uniek stukje Nederland. U kunt een fiets huren bij Bike Mike. Fiets heerlijk door het duinlandschap en zie hoe het land veranderd, Bij Knoest is het tijd voor een pauze op het terras. Daarna fiets u vol goede moed door het Hollandse polderlandschap richting het Alkmaardermeer. Bekijk de oude variëteiten aan bolgewassen. De rust die je vindt bij de heilige Runxputte, dit is een bekend bedevaartsoord in Heiloo. Neem ook een kijkje in het kerkje, en neem een slok van het heilige water. Koel af door even een lekkere duik te nemen in het zwembad “het Baafje”. Door de schitterende bollenvelden komt u langs het Slotfundament van Egmond aan den Hoef. Dit Kasteel werd onder aanvoering van Diederick Sonoy in 1573 afgebrand. In Egmond aan Zee ziet u de vuurtoren van Van Speijk. Deze luitenant ter zee blies liever zijn schip op dan dat hij zich overgaf aan de Belgische vijand.

U kunt deze route fietsen met de brochure Freebee Map met fietsroutes, of scan de QR code en u fiets hem digitaal via uw telefoon, u kunt dan starten op elk willekeurig punt van de route.

Lees meer over Middeleeuwen En Monniken Met Een Zilte Zeebries 35 km 2 uur »
Omringdijk Tussen Enkhuizen en Medemblik 49 km 3 uur

Omringdijk Tussen Enkhuizen en Medemblik 49 km 3 uur

Deze route leidt u langs het prachtige IJsselmeer en de door het mooie landschap van de omgeving o.a. Medemblik. De route begint bij het restaurant de Vooroever waar u uw auto kunt parkeren. U fietst richting Medemblik. Lekker fietsen met de wind in je gezicht en eindeloos uitkijken over het IJsselmeer. Zalig ontspannen en je mee te laten nemen in oude tijden. Schilderachtige plaatsen die je laten ontspannen door te genieten van hun verleden.. Je kan de kinderen even stoom laten afblazen in het indoorspeelparadijs van Funfestijn!Lees meer over Omringdijk Tussen Enkhuizen en Medemblik 49 km 3 uur »
Waar stad en duinen elkaar ontmoeten 38km 2uur en 20 min

Waar stad en duinen elkaar ontmoeten 38km 2uur en 20 min

Deze route leidt u vanaf het Plein in Bergen langs prachtige glooiende polders, bloemvelden naar de historische stad Alkmaar. U verlaat Bergen en fietst door de polder via de bloembollenvelden naar het Noord Hollands Duinreservaat, de omgeving wordt steeds groener en dichter begroeid. In Bergen aan Zee is genieten van de zee stap even af, en kijk naar de eeuwige deining van het water. Een heerlijke route waar u volop van de natuur kan genieten, waarna u de historische stad Alkmaar doorkruist en langs de mooie hofjes en prachtige grachten. Onderweg komt u langs verschillende molens tegen, in het bijzonder de “Molen van Piet”. Sinds 1884 woont hier nog steeds de familie Piet.


U kunt deze route fietsen met de brouchure Freebee Map met fietsroutes, of scan de QR code en u fiets hem digitaal via uw telefoon, u kunt dan starten op elk willekeurig punt van de route.

Lees meer over Waar stad en duinen elkaar ontmoeten 38km 2uur en 20 min »
Zee, bollen en polders 45 km 2uur en 45 min

Zee, bollen en polders 45 km 2uur en 45 min

Deze route leidt u door de duinen van Callantsoog , langs de kust naar Petten en over slingerende dijken en rustige langwegen fiets u richting Den Helder. De meeste zonuren vind je in Nederland aan de Noordzeekust. In de Noord-Hollandse polder heb je dan ook veel kans om met stralend weer deze route te rijden. De route start in de duinen van Callantsoog bij Hotel ’t Zwaantje. Hier kunt u de accu van uw fiets en voor uzelf opladen. Een fiets huren doet u bij Kroon Tweewielers in het centrum van Callantsoog. Geniet u van het mooie duin gebied richting Petten. Over slingerende dijkjes en rustige landwegen fiets je door boerenland en bollenvelden waar in de eerste maanden van het seizoen volop tulpen, narcissen en hyacinten bloeien. Het landschap is dooraderd met talloze slootjes en vaarten. Tijdens je tocht kom je langs een aantal markante gebouwen.


Tip: Huur een fiets bij Kroon Tweewielers

Lees meer over Zee, bollen en polders 45 km 2uur en 45 min »