De stad in je binnenzak

Facebook Twitter
...
Fietsroutes in Noord-Holland

Omringdijk Tussen Enkhuizen En Medemblik 49 km

74>90>63>62>70>69>73>54>55>85>84>91>49>48>27>30>14>15>16>57>74
Frisse tocht langs het uitgestrekte IJsselmeer. Langs schilderachtige plekjes. Vis, boten, een kasteel en een stoomtrein. Veelbelovend. Heel veel plezier!

6 OMRINGDIJK TUSSEN ENKHUIZEN MEDEMBLIK (49 KM)

Begint bij het restaurant de Vooroever waar u uw auto kunt parkeren. U fietst richting Medemblik. Lekker fietsen met de wind in je gezicht en eindeloos uitkijken over het IJsselmeer. Zalig ontspannen en je mee te laten nemen in oude tijden. Schilderachtige plaatsen die je laten ontspannen door te genieten van hun verleden. Enkhuizen is bekend als Haringstad vanwege haar verleden in de haringvisserij. Onderweg komt u langs het

lekkerste museum van Nederland, het Bakkerij Museum. In Medemblik vindt u kasteel Radboud, bewoond door Graaf Floris V van Holland. Hij liet deze burcht bouwen om de Westfriezen in bedwang te houden. Maak ook eens een eigen lolly in het Bakkerijmuseum Of kom stoom afblazen in het Stoommachinemuseum. Hier staat de grootste collectie draaiende stoommachines van Europa. Een museum voor jong en oud. Niet voor watjes, wel voor Wattjes!

 

Fietsroutes in Noord-Holland »