De stad in je binnenzak

Facebook Twitter
Fietsroutes in Zuid-Holland

Fietsroutes in Zuid-Holland

Bijzonder landgoed route

Bijzonder landgoed route

Een prachtige route langs landgoederen midden in het bos en duin van de kuststreek rond Haarlem. U begint in Bloemendaal bij Gestrand, een bekend centrum om te ontspannen en te genieten. U fietst door Spaarnwoude naar Santpoort Noord en geniet van de rijke omgeving aan bos en duin en Bollenvelden. Wij hebben voor u de volgende tips; Bij Restaurant de Boschbeek geniet u van het mooie uitzicht onder het genot van een drankje of geniet van de heerlijke natuur en rust op het terras bij Herbergh 1883

Lees meer over Bijzonder landgoed route »
Door de bollenstreek route

Door de bollenstreek route

Een bijzondere route waarbij u door de duinen naar Zandvoort fiets. U ziet hierna de omgeving veranderen van duin naar bos, weilanden en bloembollenvelden. U begint bij Bungalowpark Tulp aan Zee waar u uw auto kunt parkeren en een fiets kunt huren. U fiets richting het strand en blaast heerlijk uit bij Strandpaviljoen de Zeespiegel, daarna richting Zandvoort door de duinen van Noordwijk. U fietst door de bloembollenvelden langs de Zilk en Vogelenzang en geniet op het bijzondere terras van Restaurant (met gelijknamige naam) de Vogelensangh, omzoomd door bossen en weilanden gaat u richting Landgoed Keukenhof om vervolgens het bloemenschoon van dichtbij te kunnen bewonderen bij De Tulperij. Daarna stapt u heel blij op de fiets weer richting Noordwijkerhout.

Lees meer over Door de bollenstreek route »
Haagse bluf route

Haagse bluf route

Een mooie route dwars door Den Haag, Scheveningen en Wassenaar. Kijk eens met een ander blik naar deze stad in al zijn diversiteit. Den Haag het politieke centrum van Nederland heeft zoveel meer te bieden. U huurt een fiets Bij de Haagse Stadsfiets en fietst over de Waalsdorpervlakte en u ziet de klok. Tip: Bezoek het indrukwekkende National Monument Oranjehotel, fiets midden over Landgoed Clingendael en passeer Huis Ten Bosch, maakt een stop aan het Malieveld en bezoek daar het Paviljoen dat vroeger in Scheveningen op het strand stond en door Koningin Emma werd bezocht. Daarna loopt u naar binnen bij Panorama Mesdag om op een andere manier te kijken naar Scheveningen of bezoek heel Nederland in Madurodam.

Lees meer over Haagse bluf route »
Hollandse Waterline Route

Hollandse Waterline Route

U fietst langs de mooie kustlijn van Zuid Holland in zuidelijke richting. U komt langs Kijkduin en Loosduinen en via Ter Heijde naar Hoek van Holland waar u zeehonden kunt zien! U rijdt weer in noordelijke richting tussen de duinen en het Westland, de glas regio vanwege de vele kassen.

Lees meer over Hollandse Waterline Route »
Leidse water route

Leidse water route

U begint aan het Galgewater tegenover de molen in het hartje van Leiden. U fietst door het centrum van Leiden bekend vanwege zijn Lakenfeesten, musea en studenten richting de Kagerplassen. In Oegstgeest, fiets van knooppunt 77 naar knooppunt 55 en bezoek Kasteel Poelgeest. Adembenemend mooi! Dan terug naar knooppunt 77 en vervolg uw route. Dit is een stelsel van veenplassen dat als recreatiegebied en als visgrond wordt gebruikt. U fietst door Sassenheim en Oegstgeest weer terug naar het centrum van Leiden. Tip; Maak een gezellige rondvaart, of blijf in deze stad eens slapen in de mooie gelegenheid van Van der Valk.

Lees meer over Leidse water route »
Ontdek Katwijk route

Ontdek Katwijk route

In dit van oorsprong bekende vissersdorp hebben wij een route voor u uitgestippeld via de duinen van Zuid Holland. U begint in Katwijk bij de parkeergarage nabij het Andreas Plein waar u uw auto kunt parkeren. Maak een kleine wandeling door het centrum. U fietst van Katwijk richting Rijnsburg. U kunt hier met het pontje oversteken naar Valkenburg.* U fietst door Wassenaar, naar de duinen. Via de duinen fietst u weer naar Katwijk.
* pontje vaart: ma t/m vrij: 7:30-17:30 uur, za: 9:00-17:00 uur en zo: 9:00-18:00 uur
**Mocht het pondje niet varen kunt u de knooppunten tussen de haakjes volgen.

Lees meer over Ontdek Katwijk route »
Pittoresk Delft & midden Delflandroute

Pittoresk Delft & midden Delflandroute

Geniet van een mooie fietstocht door Delft en het landschap van Midden Delfland. Wij kunnen u aanraden om eens te kijken bij het Vermeer Centrum. U begint in Delft op de Koepoortplaats, dan fiets je zo het oude centrum van Delft in met zijn oude grachten, monumentale panden en karakteristieke sfeertje. Je komt o.a. langs de veertiende-eeuwse Nieuwe Kerk met het praalgraf van Willem van Oranje, een gekende trekpleister. Net als het Nieuwe Steen uit 1620, het stadhuis dat is gebouwd rondom het Oude Steen, een toren die het oudste gebouw van Delft is. Elke week is hier de Antiek en Curiosamarkt. Dit stuk van Zuid Holland heeft nog echt een groen hart zo midden in het Delftland.

Lees meer over Pittoresk Delft & midden Delflandroute »