De stad in je binnenzak

Facebook Twitter
Welkom in Enkhuizen !

Informatie over Enkhuizen

De geschiedenis van de Verenigde Oostindische Compagnie, kortweg VOC, is in Enkhuizen nog duidelijk zichtbaar. De VOC was in de 17e en 18e eeuw de grootste handelsonderneming ter wereld die met zijn prachtige schepen naar Aziatische landen reisde om handel te drijven. Door de gunstige ligging aan het IJsselmeer was het aantrekkelijke om hier een ‘Kamer’ van de VOC’ te vestigen. De Drommedaris, de verdedigingstoren aan de haven, en het centrum met de historische panden herinneren nog aan deze welvarende tijd.

De Ligging en omgeving van Enkhuizen

Gelegen aan het Ijsselmeer en omringd door de Westfries Omringdijk ligt het mooie oude VOC stad Enkhuizen samen met Hoorn en Medemblik. Ook wel 'De Historische driehoek' genoemd. Enkhuizen is een stad waar de tijd op sommige plekken stil heeft gestaan. Het centrum heeft nog altijd de sfeer van de Gouden Eeuw. Enkhuizen is rijk aan een mooi wandel en fiets gebied.

Wat is er te doen in Enkhuizen

Vanzelfsprekend kan de watersporter hier zijn hart ophalen. De moderne jachthavens zijn van alle gemakken voorzien en een uitstapje naar het centrum is zo gemaakt. Het is dan ook niet zo gek dat veel schepen van de bruine vloot hier hun thuishaven hebben. Maar ook de prachtige omgeving nodigt u uit om heerlijk te wandelen of de natuur vanaf de fiets te bekijken. Gezinnen met jonge kinderen mogen Sprookjeswonderland zeker niet overslaan! 

De Westfriese Waterweken, de Klipperrace en het Jazzfestival zijn een greep uit de vele evenementen die ieder jaar in en om de haven worden georganiseerd. ( zie ook onze evenementen online of in de brochure van Freebeemap)

Kunst en Cultuur

Ook aan cultuur is geen gebrek. In het Zuiderzeemuseum tonen ambachtslieden hun werk en krijg je een indruk van het leven aan zee. Ook het Flessenscheepjesmuseum, Visserijmuseum en het Enkhuizer Almanakmuseum zijn een bezoekje waard. 

Eten en Drinken. 

Of het een lunch, brunch, snelle hap of uitgebreid dineren is . Alles is mogelijk in Enkhuizen en de omliggende dorpjes.

Winkelen in Enkhuizen

In het sfeervolle centrum van Enkhuizen kunt u naar hartenlief winkelen. Diverse winkels hebben zich gevestigd in de mooie straatjes, van speelgoed tot mode en van Huishoud naar cadeau winkels. Elke eerste zondag van de maand zijn de winkels ook geopend. 

 

Routebeschrijving

Plan uw route met de routeplanner van Google® Maps (U wordt doorverwezen naar de website van Google® Maps)

Van
Naar