De stad in je binnenzak

Facebook Twitter
..
Welkom op de pagina's van Schoorl

Informatie over Schoorl

Schoorl is een prachtige plaats in Noord-Holland behorende tot de gemeente Bergen. Je kunt hier wandelen, fietsen gen genieten van de natuur in de Schoorlse duinen. Dit is het breedste en meest gevarieerde natuurgebied langs de Nederlandse kust.

Schoorl is bekend om haar klimduin, de hoogste van Nederland.

Het Noordzee strand van Schoorl is alleen te voet of per fiets te bereiken. Alternatieven zijn de stranden van Hargen en Camperduin, deze kunt u wel per bus of auto bereiken.


Bezienswaardigheden 

Tussen Schoorl en Schoorl aan Zee ligt het duinbos van de Boswachterij Schoorl, waarvan Schoorl ook het bekendst is. Het bekendste gedeelte van de Schoorlse duinen, de hoogste duinen van Nederland met een oppervlakte van 1800 ha, is het Klimduin. Dit duin wordt door veel toeristen beklommen en afgedaald op de steile kant bij het dorp.
Verder kunt u de hervormde kerk uit de 17e eeuw, het voormalige raadhuisje uit 1601 en een korenmolenbezoeken.

Activiteiten

De Schoorlse duinen is een fantastisch natuurgebied. Je kunt er mooie wandelingen maken, prachtige fietsen en mountainbiken.
In de zomer wordt er een en ander georganiseerd, Hargen on Sail is het bekendste evenement. Een eeuwenoude traditie in Schoorl is op Tweede Pinksterdag de meidenmarkt, een dorpsfeest op het Klimduin. Zie verder de evenementenkalender van Schoorl.

Routebeschrijving

Plan uw route met de routeplanner van Google® Maps (U wordt doorverwezen naar de website van Google® Maps)

Van
Naar

Het weer