De stad in je binnenzak

Facebook Twitter
welkom in Schoorl !

Informatie over Schoorl

Schoorl is een charmant dorpje waar van alles te doen is. Het ligt in een bosrijke omgeving direct aan de Noordzeekust en is onderdeel van de gemeente Bergen. Schoorl ligt aan de rand van het Nationaal Park Schoorl Duinen. Schoorl is het meest gevarieerde natuurgebied aan de Nederlandse kust, met de breedste en hoogste duinen van Nederland. Schoorl is een uitstekende plek voor mensen die van rust en natuur houden, waar ze zich echt thuis kunnen voelen.

De ligging en omgeving van Schoorl

Schoorl ligt in Noord-Holland direct aan de Noordzeekust en vlakbij Alkmaar. Met de auto is het gemakkelijk te bereiken. Schoorl heeft geen eigen treinstation, maar is met de bus goed te bereiken vanuit Alkmaar. Vanuit Schoorl fiets je zo naar het strand. Een fietstocht door de duinen van Schoorl is een geweldige manier om een ​​fantastische dag aan het strand te beginnen. Fietsen zijn te huur in Schoorl.

Wat is er te doen in Schoorl

U kunt een fietstocht plannen voor een heerlijke dag genieten van het strand en de zee. Voor kinderen is er de klimduin in het centrum van Schoorl. Kinderen kunnen zich hier prima vermaken, rennen en rollen door het zand. Ook volwassenen kunnen zich hier vermaken en hun jeugd herbeleven; of u kunt natuurlijk lekker op een terrasje zitten en kijken hoe iedereen zich vermaakt. U kunt een ontspannende wandeling maken door de bossen of de duinen en er zijn mooie fietsroutes in dit gebied. Schoorl is ook leuk voor het winkelend publiek en heeft een gezellig centrum waar je lekker kunt snuffelen. Het bezoekerscentrum Schoorlse Duinen biedt allerlei activiteiten en voor de kinderen is er kabouterpad Schoorlse Duin kabouter-speurtocht. Langs het pad in de duinen van Schoorl staan ​​kabouters met verschillende activiteiten voor de kinderen. De kinderen krijgen een rugzak met daarin alles wat ze nodig hebben om de activiteiten te doen en ze mogen zelfs een schattige kabouterhoed dragen voor de speurtocht.

Monumenten

In Schoorl vind je de Hervormde Kerk hervormde kerk uit de 17e eeuw en zeker een bezoek waard. Het Voormalig Raadhuisje, het voormalige stadhuis, werd gebouwd in 1601 en is het kleinste en oudste stadhuis van Nederland. Het monument heeft nog tal van originele kenmerken zoals de muren, de vloeren en de open haard. De korenmolen Kijkduin dateert uit 1772 en elke zaterdag staat de molenaar bij de molen, wanneer deze voor het publiek wordt geopend voor een kijkje of een rondleiding. Het Monument aan de Oorsprongweg in Schoorl is een natuurstenen monument op de plek waar het nazi-kamp uit de Tweede Wereldoorlog stond, waar joodse gevangenen en politieke gevangenen zaten voordat ze naar andere kampen werden afgevoerd.

Kunst en Cultuur

Bezoekerscentrum Zandspoor, waar je informatie vindt over hoe de duinen zijn ontstaan ​​en hoe ze het land beschermen; Een eeuwenoude traditie is de jaarlijkse Maids-markt, een dorpsfeest op Pinkstermaandag op het klimduin; Art of Africa Beeldentuin beeldentuin. In de charmante tuin van Hanny Weinbeck in Krabbendam (nabij Warmenhuizen) staan ​​stenen beelden van verschillende kunstenaars uit Zimbabwe. Als je de beste plekken in Schoorl wilt zien, kun je de stadswandeling doen vanaf de Freebee Map in de brochure die je via deze website kunt bestellen via een sms-dienst. Dan weet u zeker dat u alles heeft gezien wat er te zien is in Schoorl.

Winkelen in Schoorl

In het centrum van Schoorl vind je veel gevarieerde en originele winkeltjes waar je doorheen kunt bladeren. Je vindt er veel winkels, maar ook restaurants en cafés waar je kunt stoppen voor een hapje en een drankje.

Uit eten in Schoorl.

Na een heerlijke wandeling, fietstocht of een heerlijke dag aan het strand, kun je heerlijk ontspannen en genieten van een maaltijd in een van de restaurants of cafés in Schoorl. In Schoorl geniet je van een verfrissende kop koffie op een terrasje, of een heerlijke lunch of diner in een van de restaurants. Schoorl heeft verschillende restaurants en cafés met nationale en internationale gerechten. Of je nu zin ​​hebt in een pizza of een ontspannen maaltijd in een viersterrenrestaurant, in het centrum van Schoorl vind je wat je zoekt.

Uitgaan in Schoorl

Het dorp Schoorl heeft niet veel bars, pubs of discotheken. In het centrum van Schoorl vind je een paar uitgaansgelegenheden. Voor meer uitgaansleven kun je het beste naar Alkmaar of Bergen gaan die beide dichtbij zijn.

De evenementenkalender in de Freebee Map geeft een overzicht van evenementen die plaatsvinden in Schoorl.

 

Routebeschrijving

Plan uw route met de routeplanner van Google® Maps (U wordt doorverwezen naar de website van Google® Maps)

Van
Naar

Het weer