De stad in je binnenzak

Facebook Twitter
Welkom in Den Helder !

Informatie over Den Helder

Den Helder is de noordelijkste gemeente van de provincie Noord-Holland. Het gebied waarin Den Helder ligt wordt ook wel de Kop van Noord-Holland of de Noordkop genoemd. De totale gemeente Den Helder telt een kleine 60.000 inwoners. In Den Helder bevindt zich de belangrijkste marinebasis van Nederland en tevens het opstappunt van de boot naar het eiland Texel. Den Helder heeft een centrum met diverse winkelstraten en in de zomermaanden vindt op dinsdag de Juttersmarkt plaats.

Fraaie stranden, mooi duingebied, een leuke haven met verse vis!

De ligging en omgeving

Den Helder ligt in het noordelijkste puntje van Nederland, en is aan drie kanten omrind door water. De Noordzee, Het Marsdiep en de Waddenzee. Het is een prachtige kustplaats omringd met de mooie natuur, lange stranden en het Helderse duingebied. Hier kunt u heerlijk wandenlen en fietsen. Maar u kunt ook een dag in de stad Den Helder vertoeven. U kunt ook de Ferry naar het Wadden eiland Texel pakken. Hier kunt u mee met de Garnalen boot, wadlopen,een bezoek brengen aan Ecomare ( zeehonden) heerlijk genieten van de prachtige natuur, Cultuur snuiven en ook is er een Juttersmuseum is op Texel. 

Wat is er te doen in Den Helder

Naast Helderse Duingebied is er ook het Huisduinen gebied, waar u een bezoek kan brengen aan de 'vuurtoren Kijkduin'. In de volksmond 'Lange Jaap' genoemd.  Deze staat in het Huisduinen gebied. 
U kunt lekker uitwaaien op het strand van Den Helder, wandelen en/of fietsen door de duingebieden. Bezoek eens het marine museum of 1 van de andere museums die Den helder rijk is. Liever een dagje winkelen? Ook dit is geen probleen in Den Helder centrum.Den Helder is goed te bereiken met de auto en heeft een eigen treinstation met goede verbindingen met Alkmaar en Amsterdam en de Intercity met Nijmegen. Ook is de stad goed met de bus te bereiken. 

Winkelen in Den Helder

In het mooie centrum van Den Helder vind u allemaal leuke winkels. Van Speelgoed naar mode en van Huishoud tot Cadeau winkels. Voor iedereen wel wat. Ook overdekt winkelen is mogelijk in 'de Kroonpassage'. 20 winkels onder 1 dak. Zeker de moeite waard om een een kijkje te nemen. 

Eten en drinken

In de Helderse binnenstad zitten vele restaurants en brasserieen en andere eet gelegenheden.Wat u voorkeur ook heeft. Den Helder heeft het.

Kunst en Cultuur 

Den Helder is een ware Marine stad. U kunt het Marinemuseum bezoeken waar u kan kennis maken met de geschiedenis van de Nederlandse marine. U kunt een kijkje nemen in een onderzeeboot. een unieke ervaring.Of bezoek eens het Nationaal Reddingmuseum een leuke ervaring voor jong en oud!. U kunt zelf een rondvaart door de haven krijgen op een ware reddingsboot. 

Ook Ford Kijkduin is zeker een bezoek waard. U kunt daar genieten van de geschiedenis en ook het Noord-zee Aquarium zit in Ford kijkduin. Ford Kijkduin is onderdeel van de Helderse verdediging 'Stelling van Den Helder' rondom Den helder liggen verschillende forten ( uit de tijd van Napoleon)en sommige zijn open voor publiek. 


 

Routebeschrijving

Plan uw route met de routeplanner van Google® Maps (U wordt doorverwezen naar de website van Google® Maps)

Van
Naar

Het weer