De stad in je binnenzak

Facebook Twitter
Welkom in Medemblik !

Informatie over Medemblik

Medemblik is de ouste stad van West Friesland. Het verkreeg in 1289 stadsrechten van graag Floris V van Holland die toen net West Freisland had onderworpen aan grafelijk gezag. In het centrum vind je modern en historisch gebroederlijk naast elkaar. Prachtige jachten en historische schepen van de bruine vloot leggen aan in de moderne havens van de historische binnenstad. Zittend op een van de terrasjes kun je al die drukte op het water van achter een lekker drankje bekijken.

De ligging en omgeving

Medemblik ligt in Noord-Holland aan het IJselmeer. Een prachtige stad dat zeker de moeite waard is om eens te bezoekn. Om Medemblik heen liggen talloze dorpjes die allemaal de moeite waard zijn om ook gezellig te bezoeken. 

Wat is er te doen in Medemblik

Of je nou een dagje strand, uitwaaien, varen, fietsen of juist lekker winkelen wilt? alles is mogelijk in Medemblik. Als u er op uit wilt kunt u mooie wandel of fiets tocht maken langs het strand aan het IJselmeer. U kunt langs de havens of u kunt terecht in het mooie recreariegebied. Bezoek 1 van de Museums die Medemblik rijk is.   Of met uw Kinderen een dagje genieten in de Indoorspeeltuin van Fun Festijn. Voor iedereen is er wel wat te beleven.  Wilt u langer van de omgeving genieten, een weekendje weg of toch voor een langere vakantie? Er zijn B&B's, Hotels en Camping/ Bungelowparken waar u kunt genieten van een heerlijk bed. 

Winkelen in Medemblik

Dagje lekker winkelen?  Dan kun je in Medemblik je slag slaan! Juist hier vind je de bijzondere boetiekjes, de speciale cadeau- en interieurwinkels en lekkernijen. Er is een groot aanbod van winkels. Ook hebben ze een mooi winkelcentrum ‘De Boogerd’. Genoeg keuze voor iedereen. 

Eten en Drinken

Medemblik is vele diverese restaurants rijks. Van ontbijt, lunch diner en een snelle snack. Met hun vele horeca gelegenheden in deze prachtige omgeving, is voor iedreen wel wat.

Monumenten

De stad kent vele musea; op een prominente plek staat Kasteel Radboud, stammend uit het eind van de 13e eeuw. Bij het Bakkerijmuseum worden op ambachtelijke wijze de meest heerlijke lekkernijen gebakken en bij het Stoommachinemuseum kom je alles te weten over de ontwikkeling van de stoommachine. Medemblik is ook halteplaats van de stoomtram Hoorn-Medemblik. 

 

Routebeschrijving

Plan uw route met de routeplanner van Google® Maps (U wordt doorverwezen naar de website van Google® Maps)

Van
Naar