De stad in je binnenzak

Facebook Twitter
Welkom in Egmond !

Fietsroute Egmond

54.5 km

Laat je haren wapperen in de zilte zeebries. Doorkruis het Noord-Hollands Duinreservaat, een uniek stukje Nederland.. Bezoek het Hortus Bulborum in Limmen en bekijk de oude variëteiten aan bolgewassen. De rust die je vindt bij de heilige Runxputte is een bekend bedevaarsoort in Heiloo. Neem ook een kijkje in het kerkje. Door de schitterende bollenvelden komt u langs het Slotfundamenten van Egmond aan den Hoef. Dit Kasteel werd onder aanvoering van Diederick Sonoy in 1573 afgebrand. In Egmond aan Zee ziet u de vuurtoren van Van Speijk. Deze luitenant ter zee blies liever zijn schip op dan dat hij zich overgaf aan de Belgische vijand. 

U kunt deze route fietsen met de brouchure Freebee Map met fietsroutes, of scan de QR code en u fiets hem digitaal via uw telefoon, u kunt dan starten op elk willekeurig punt van de route.

Wanneer u wil fietsen over de knooppunten dan begint u op de Van Oldenborghweg in Egmond aan Zee. Volg u weg naar:  30->29-> 25->14>15> 16> 22->21-> 18-    .17-> 26-> 27-> 34-> 33-> 73-> 74-> 50-> 72-> 71-> 49-> 7-> 8-> 5->4>-30  

30.4 km

U start bij Bike Mike, in Egmond is een oud vissersdorp waar jaarlijks veel toeristen een vakantie doorbrengen. U rijdt naar knooppunt 30.  U fietst door het duingebied. Bij, kunt u heerlijk genieten. U fietst Castricum binnen. Er wordt wel beweerd dat de naam 'Castricum' afkomstig is van de Latijnse woorden 'castri locus', wat 'legerplaats' zou betekenen.. U bereikt het dorp Limmen. U fietst door Heiloo. Heiloo is afkomstig van: Heilig loo = heilig bos.  U fietst richting de stad Alkmaar. In 1573 werd Alkmaar belegerd door de Spanjaarden. De Alkmaarders hielden hen echter met kokend teer en brandende takkenbossen op afstand. Deze gebeurtenis wordt nog elk jaar gevierd op 8 oktober: Alkmaars Ontzet. U rijdt u de stad uit. Door een mooie omgeving rijdt u de gemeente Bergen binnen. Bergen telt ruim 30.000 inwoners en is een populaire toeristenbestemming door de vele stranden. Sinds 1900 is Bergen een dorp dat veel schilders, schrijvers en architecten aantrekt.  U bevindt zich momenteel in het centrum van Bergen. U fietst door het bos- en duingebied van Bergen.  En rijdt u door Bergen aan Zee. U fietst langs de kuststrook en van daaruit richting Egmond aan den Hoef, in de volksmond ook wel “De Hoef” genoemd. Zie Centrumkaart voor laatste stuk route door Egmond aan Zee.

U kunt deze route fietsen met de brouchure Freebee Map met fietsroutes, of  u fiets hem digitaal via uw telefoon, u kunt dan starten op elk willekeurig punt van de route.

Wanneer u wil fietsen over de knooppunten dan begint u bij knooppunt 30 -29-28-27-34-33-73-6-7-5-4-31