De stad in je binnenzak

Facebook Twitter
Welkom in Egmond !

Vaarroute Egmond

13 km

Huur een kano of waterfiets en geniet van 1 van de 3 leuke vaarroutes die u door een prachtig landschap leid. Of stippel uw eigen route uit. Het opstappunt is bij Boerderij Kano Maalwater,  Maalwater 10 te Heiloo. Hier kunt u een kano of een waterfiets huren. De boerderij ligt centraal in het recreatiegebied “Het maalwater”’ . Je kan kiezen uit de volgende vaarroutes :  Rondje Alkmaar,  De Brouwerij route,en  Rondje Maalwater ( deze is zowel links als rechts om te varen).

"Route Alkmaar" brengt u naar het hartje van Alkmaar via de prachtige grachten kunt u de sfeer proeven en genieten van de oude panden. U kunt zelfs hier en daar aanmeren om even te genieten van een hapje en een drankje.  Het start punt is bij Boederij Kano Maalwater , Maalwater 10 te Heiloo. 

In deze route zit 1 overstap punt, Hier moet u even uit de kano en dan kunt u aan de andere kant weer te water en de route vervolgen. 

 

Rondje Brouwerij   10.2 km

De route voert u door een prachtig landschap van Heiloo naar Egmond aan de Hoef.Uw startpunt is: Kano Maalwater, Maalwater 10 in Heiloo.  Op het eind punt, Kunt u een een stukje lopen en daar vind u de Sancti Aldalbeti Brouwerij, (Weg over de Bisschop 1B. )

Hier kunt op vrijdag , Zaterdag en zondag ( van 16.00-19.00 uur) terecht voor een rondleiding en/of een proeferij. U kunt binnnen lopen of van te voren reserveren. Vervolgens stapt u weer in de kano of waterfiets, en vaart u de route weer terug naar het startpunt. 

Route Maalwater. 5.6 km

Een prachtige route om te varen is de route: "Rondje Maalwater". Deze kan zowel links als rechts om gevaren worden. Er zijn 3 overstap plaatsen in deze route. Hier moet u even uit de kano en aan de andere kant kunt u weer te water en de route vervolgen. Zeker de moeite waard. door prachtig landschap. Opstap en eind punt, Boederij Kano Maalwater, Maalwater 10 te heiloo.