De stad in je binnenzak

Facebook Twitter
Welkom in Schagen !

Informatie over Schagen

U zult versteld staan ​​van de diversiteit van Schagen, een charmant stadje in het noorden van Noord-Holland. Er is van alles te doen voor jong en oud. Het is een ideale stad om te winkelen of uit te gaan, met veel vertier. Schagen heeft een levendig en sfeervol centrum en het overdekte winkelcentrum Makado. Schagen is een mix van traditie en moderne gastvrijheid. In de zomermaanden worden er verschillende muziekfestivals georganiseerd en in het voorjaar is er de paasvee-tentoonstelling, gesymboliseerd door een bronzen stier bij slot Slot Schagen. Schagen is een leuke stad om te ontdekken.

De Ligging en omgeving

Schagen ligt in het noordwesten van West-Friesland en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Schagen heeft een eigen rolstoelvriendelijk treinstation, dat goede verbindingen biedt met Amsterdam, Den Helder, Alkmaar en Haarlem.

Wat te doen in Schagen

Er is van alles te doen voor jong en oud in Schagen. Het is een ideale stad om te winkelen of uit te gaan. Er zijn veel plaatsen om te bezoeken en tal van restaurants en cafés. Schagen heeft een levendig, sfeervol en pittoresk stadscentrum. Tijdens het zomerseizoen, op donderdagochtend, kun je de Westfriese markt bezoeken waar je mensen uit Schagen vindt gekleed in originele traditionele klederdracht. Tijdens deze West-Friese donderdagen is er 's ochtends een grote processie met antieke koetsen en zijn de deelnemers in klederdracht gekleed. Er zijn ook demonstraties van volksdansen.

Monumenten

Schagen heeft veel rijks- en gemeentelijke monumenten, vaak nog in originele staat. Een grote brand in 1895 heeft veel historische gebouwen afgebrand, maar gelukkig zijn een aantal bezienswaardigheden bewaard gebleven. Het centrum van Schagen wordt gedomineerd door de Sint Christoforuskerk met zijn 65 meter hoge toren. Binnen in de kerk staat een Nicholson-orgel dat wordt beschouwd als een van de mooiste romantische orgels van Nederland. Tijdens de maanden juli en augustus, wanneer de West-Friese dagen plaatsvinden, kunt u de kerk bezoeken en elke donderdag van 10.00 tot 14.30 uur het orgel bekijken. Volgens de experts is het orgel reden genoeg om Schagen te bezoeken. Als u de beste plekken in Schagen wilt zien, kunt u de fietsroute doen vanaf de Freebee Map in de brochure die u via deze website kunt bestellen via een sms-dienst. Dan weet u zeker dat u alles heeft gezien wat er te zien is in Schagen.

Kunst en cultuur

In Schagen is genoeg te zien op het gebied van kunst en cultuur. Omdat Schagen ook dé plek is voor musea. Kasteel Slot Schagen met twee kasteeltorens herbergt twee musea. Hieronder sommen we de bekendste musea in Schagen op: Museumboerderij Vreeburg, een boerderij- en koetsmuseum gewijd aan het leven in Schagen rond 1800. De voormalige stadsboerderij is ingericht met stijlkamers en in de stal zie je oud gereedschap. Een nieuw gebouwd gedeelte herbergt het koetsmuseum. Dit is een prachtig aangelegd museum waar u landbouwwerktuigen en ambachten vindt die herinneren aan vroeger; Museum Slag van de Somme, een bijzonder museum in een van de torens van het voormalige Slot Schagen, met een privécollectie ter nagedachtenis aan de Slag aan de Somme (Frankrijk) 1914-1918; Het Regionaal Museum 1940-1945, gehuisvest in een van de kasteeltorens, waar je een collectie over de Tweede Wereldoorlog vindt uit een privécollectie; Automuseum Schagen. Bent u geïnteresseerd in auto's, breng dan een bezoek aan dit automuseum. Hier vind je een gevarieerde collectie auto's, waaronder auto's van DAF en Volkswagen.

Winkelen in Schagen

Schagen is een gezellige stad om te winkelen, met een grote diversiteit aan winkels en het overdekte winkelcentrum Makado. Dus ook als het weer minder aangenaam is, kunt u comfortabel winkelen. Schagen heeft drie parkeergarages, waarvan één in het overdekte winkelcentrum

Eten en Drinken 

Schagen is een uitstekende plek voor een heerlijke lunch, een ontspannen diner of een verfrissende kop koffie of thee, waarvan je kunt genieten in een van de restaurants of cafés. Hoe u de dag ook doorbrengt, of u nu gaat winkelen of een bezoek brengt aan een van de vele musea of ​​galerieën, er is altijd wel een plek voor een hapje of een drankje in de nabije omgeving.

Uitgaan in Schagen

Ook 's avonds is er genoeg te beleven in Schagen. In het centrum aan de Markt zijn diverse pubs en cafés waar je een gezellige avond kunt doorbrengen en tot in de vroege uurtjes kunt genieten.

Evenementen in Schagen

Popweekend in Schagen, met optredens van verschillende artiesten. Het evenement vindt plaats op twee podia op de Markt. De datum voor dit popweekend is altijd het eerste weekend van augustus en het evenement trekt tienduizenden bezoekers. Als er geen grote festivals worden gehouden, is Schagen nog steeds een belangrijk regionaal uitgaanscentrum; Pasen veetentoonstelling. De cafés, bars en pubs zijn vroeg geopend voor de feestgangers. De evenementenkalender in de Freebee Map geeft een overzicht van evenementen in Schagen.

Routebeschrijving

Plan uw route met de routeplanner van Google® Maps (U wordt doorverwezen naar de website van Google® Maps)

Van
Naar