De stad in je binnenzak

Facebook Twitter
Welkom in Utrecht !

Informatie over Utrecht

Utrecht is het kloppende hart van Nederland met een unieke dynamiek. Het is een stad, gemeente en de hoofdstad van de provincie Utrecht. Utrecht was een van de eerste steden in het huidige Nederland met stadsrechten. Heeft een lange geschiedenis en een belangrijk historisch centrum. Kenmerkend voor de stad zijn onder meer de werven, al wandelend het middeleeuwse binnenstad te ontdekken en de Dom van Utrecht waaraan de stad de bijnaam ‘Domstad’ ontleent.

Utrecht is op het gebied van cultuur en historie uniek in zijn soort. U kunt dagenlang genieten van festivals van wereldformaat, moderne architectuur, gezellige terrassen, gastvrije restaurants, trendy winkels en verrassende Musea. De stad huisvest drie universiteiten waarvan de grootste de Universiteit Utrecht is. Deze universiteit is de op een na grootste van Nederland. In Utrecht studeren momenteel meer dan 65.000 studenten. Utrecht is daarnaast de zetel van de rooms-katholieke aartsbisschop van Nederland aartsbisdom Utrecht en van de oudkatholieke aartsbisschop. Bezoek Utrecht en onderga een unieke beleving! 

Informatie punt voor toeristen in Utrecht

Dicht bij de Domtoren in de Holland Souvenir Shop hebben wij een informatie punt. U herkent het punt aan de Freebee Map vlaggen aan de gevel. Daar kunt u terecht voor de Freebee Maps van de steden: Utrecht, Leiden, Den Haag en de Zuid Holland Fietskaart. Op de Ipad in de display kunt u ook op de uitgebreide website van Freebee map alle informatie ophalen in drie talen. 

Routebeschrijving

Plan uw route met de routeplanner van Google® Maps (U wordt doorverwezen naar de website van Google® Maps)

Van
Naar

Het weer