De stad in je binnenzak

Facebook Twitter
Welkom in Utrecht !

Praktische informatie over Utrecht

Openbaar vervoer

Station Utrecht Centraal is het belangrijkste spoorwegknooppunt van Nederland en heeft rechtstreekse treinverbindingen met op drie na alle andere provinciehoofdsteden (uitgezonderd zijn Lelystad, Haarlem en Middelburg). De stad Utrecht kent een zeer uitgebreid buslijnennet. Het busstation nabij Station Utrecht Centraal is het grootste busstation van Nederland Er rijden bussen naar Maarssen, Vleuten/De Meern en Kockengen. De meeste bussen rijden maandag tot en met zaterdag om de 10 minuten, 's avonds en op zondag om het kwartier. Utrecht is de eerste stad in Europa waar dubbelgelede bussen rijden. De Utrechtse sneltram, rijdt vanaf het centraal station via Kanaleneiland naar Nieuwegein-zuid/IJsselstein.

Vervoer per auto

Utrecht is te bereiken via de aan drie zijden omsloten door autosnelwegen. Ten westen van de stad bevindt zich de A2, ten zuiden de A12 en ten oosten de A27. Belangrijke verkeersknooppunten zijn Oudenrijn, Lunetten en Rijnsweerd. Vanaf het laatste verkeersknooppunt begint een vierde autosnelweg, de A28. Ten noorden van Utrecht wordt de ringweg sluitend gemaakt door de N230. Deze wegen vormen samen de Ring Utrecht. Op werkdagen kan het rondom Utrecht zeer druk zijn. 

Tip: Wilt u geen drukte, files, parkeerstress of hoge parkeertarieven. U parkeert uw auto op één van de Utrechtse P+R-locaties. Vanaf hier reist u snel, gemakkelijk én voordelig met de bus of de tram naar de binnenstad. Kijk voor meer informatie op http://www.slimutrechtin.nl/

Nuttige adressen en telefoonnummers

Instantie Adres Telefoonnummer
Noodgevallen   112
Politie   0900 8844
Huisartsenpost Burg. Fockema Andreaelaan 60 0900 4501450
Ziekenhuis UMC Heidelberglaan 100 088 7555555
Apotheek Burg. Fockema Andreaelaan 60 030 214 4583
     
Gemeentehuis Stadsplateau 1 030 2860000
     
     

 

Routebeschrijving

Plan uw route met de routeplanner van Google® Maps (U wordt doorverwezen naar de website van Google® Maps)

Van
Naar

Het weer