De stad in je binnenzak

Facebook Twitter
.....
Welkom op de pagina's van Volendam

Informatie over Volendam

De Dijk van Volendam met zijn vele snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes, waar honderden toeristen dagelijks genieten van de authentieke sfeer en het uitzicht op de haven en het water. Het Doolhof waar men zich opeens in stille straatjes honderd jaar terug waant en de bootjes die af en aan varen naar het afgelegen Marken.

Volendam… Niet voor niets een dorp dat vanaf 1880 door beroemde schilders werd bezocht en vereeuwigd. Niet voor niets een dorp dat werd bezongen als de parel van de Zuiderzee. Niet voor niets de naam van het dorp dat tot op de dag van vandaag wereldwijd tot de verbeelding spreekt van miljoenen toeristen.

Bezienswaardigheden

Volendam is een prachtige plaats voor de toerist, u vindt hier nog lang vergeten klederdracht, vissersboten en veel souvenirswinkeltjes.
Volendam kent 4 kerken die een goed beeld geven van de verschillende tijdsperioden en bouwstijlen. De visafslag van Volendam is een zeldzaam en gaaf bewaard gebleven monument uit 1934.

In het Volendams Museum kan men zien hoe er aan het eind van de 19e eeuw en in de eerste 50 jaar van de 20e eeuw werd gewerkt en geleefd. Hotel Spaander beschikt over een unieke collectie van meer dan 1400 werken. Deze werden veelal door kunstschilders als dank voor de geboden gastvrijheid of vergoeding achter gelaten.

Het Doolhof in het oudste deel van Volendam. Zo genoemd doordat er geen vast omlijnd stratenpatroon tot stand kwam.

Activiteiten 

Omdat Volendam aan de oever van het IJsselmeer ligt, biedt dit ook uitstekende recreatiemogelijkheden. U kunt heerlijk wandelen, fietsen en genieten van verschillende vormen van watersport.

Het meest bekende feest van Volendam is de kermis van 4 dagen in het eerste weekend van september. Daarnaast wordt in juni het Volendammer weekend gehouden, dit is het gezelligste weekend met veel klederdracht en oude ambachten. In dit weekend worden veel activiteiten georganiseerd.
Zwemmen kunt u aan het strand en in het subtropisch zwembad de Waterdam. Daarnaast is er volop mogelijkheid tot het huren van fietsen of boten.

Routebeschrijving

Plan uw route met de routeplanner van Google® Maps (U wordt doorverwezen naar de website van Google® Maps)

Van
Naar

Het weer