De stad in je binnenzak

Facebook Twitter
Welkom in Delft !

Stadswandeling Delft

U kunt deze stadswandeling ook lopen met gebruik van uw mobiele telefoon, en ziet dan de uitleg van alle monumenten met uitleg in uw taal op de mobiel.

50 min – 4,2 km

Om een indruk te krijgen van de prachtige authentieke stad Delft, stellen wij de volgende wandelroute voor (zie voor roze lijn centrumkaart):

U begint op de Nieuwe Langendijk en de Oude Langendijk naar de Nieuwe Kerk (36) die tevens de grafkelder is van het Nederlands vorstenhuis. U slaat linksaf de Jozefstraat v/h Molenpoort in, en komt uit op de Burgwal. Hier ziet u de Maria van Jessekerk.   U gaat rechtsaf de Burgwal op. volg de roze lijn naar de Kromstraat, aan het einde loopt u links langs het water richting de Molslaan nummer 104 waar het Geest- en vondelingenhuis was gevestigd.  ( eind 15de eeuw)  Rechts ziet u de Beestenmarkt, waar tot 1972 de wekelijkse beestenmarkt werd gehouden, nu gaat u richting het nieuwe gedeelte van de stad Delft, volg de roze lijn. Aangekomen bij de Koornmarkt steekt u het water over. Aan de Koornmarkt ligt de opstapplaats van Rederij Brands (29), voor een gezellige rondvaart door Delft die 45 minuten duurt.  Aan de Oude Delft komt u het Gemeenlandshuis van Delfland  uit 1505 tegen en even verderop ziet u het voormalig Gemeentelijk Archief  met op de gevel “het wapen van Savoyen”. Op het Sint Agathaplein ziet u de De Waalse Kerk (1585). Daarna ziet u de Oude Kerk (33), deze kerk kent wel 1400 familiegraven waaronder vele bekende zoals die van Johannes Vermeer en Piet Hein. U loopt de brug over en steekt schuin de Choorstraat in en ga verder het Vrouw Juttenland op en kom de meest leukste speciaalzaken tegen, bv Xue Mei’s (41) Een moderne edel smederij waar sieraden met vakmanschap worden gemaakt. Via het mooie oude gedeelte van Delft komt u aan bij de Voldersgracht. U loopt langs het geboortehuis van Johannes Vermeer waar u nu heerlijke Nederlandse gerechten kunt eten geïnspireerd op de 17e eeuw, The Flying Fox (10) Wilt u meer weten over Johannes Vermeer, bezoek dan het Vermeercentrum (30) voor een reis door zijn leven. Aan het einde van de straat gaat achter de Waag langs en dan naar links de Markt op en komt langs Drogisterij de Salamander (24) Komt u gerust binnen en bekijk het authentieke interieur uit 1759. Op de Markt bevinden zich ook het Stadhuis (voorkant) uit 1620   (33). Vanaf de Markt heeft u een goed uitzicht op de Nieuwe Kerk . Via de Oude en Nieuwe Langendijk nadert u het eindpunt van de stadswandeling.

 

Tip: De fabrieks-museum van Royal Delft, De Koninklijke Porseleyne Fles is maar 20 minuten te voet vanaf de markt