De stad in je binnenzak

Facebook Twitter
Welkom in Alkmaar !

Fietsroute Alkmaar

U kunt deze route fietsen met de brouchure Freebee Map met fietsroutes, of scan de QR code en u fiets hem digitaal via uw telefoon.

24.3 km

Deze route leidt u vanaf het Plein in Bergen langs prachtige glooiende polders, bloemvelden naar de historische stad Alkmaar. U verlaat Bergen en fietst door de polder via de bloembollenvelden naar het Noord Hollands Duinreservaat, de omgeving wordt steeds groener en dichter begroeid. In Bergen aan Zee staat het Zeeaquarium stap even af, en kijk naar de wonderen onder water. Een heerlijke route waar u volop van de natuur kan genieten, waarna u de historische stad Alkmaar doorkruist en langs de mooie hofjes en prachtige grachten. Onderweg komt u langs verschillende molens tegen, in het bijzonder de “Molen van Piet”. Sinds 1884 woont hier nog steeds de familie Piet.

Vertrekpunt Bergen Plein: 49- 7- 8- 5- 4- 31- 32- 33- 73- 74- 50- 72- 71- 49

 

37.8 km

U kunt uw auto parkeren op Industrieterrein Beverkoog, bij de Hortus. Deze route leidt u langs het Natuurgebied Geestmerambacht en de mooie polders van Noord Holland.  Stap binnen bij Hortus, een oase van natuur. Hier vindt u 2 ha zo een 550 geneeskrachtige kruidens. Geniet heerlijk van uitzicht in de  theetuin. U gaat rechts naast het hoofdkantoor van VSM het fietspad op en rijdt over de achterweg Sint Pancras in. Fiets door het Natuurgebied Geestmerambacht, en geniet op het terras van Gasterij de Molengroet, Bezoek de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld met een historisch veilinggebouw “De Broeker Veiling” en  neem plaats in de veilingbanken en bied mee op de groente die voorbijkomt. Nog niet genoeg gehad van ons mooie Noord Holland dan kunnen wij u Camping de Kolibrie adviseren. Heerlijke gemoedelijke camping met mogelijkheden voor een trekkershut midden in het Hollandse Polderlandschap.

U kunt deze route fietsen met de brouchure Freebee Map met fietsroutes, of scan de QR code en u fiets hem digitaal over uw telefoon. U kunt beginnen vanaf elk willekeurig punt.

als u via de knooppunten fietst begint u bij Hortus: 68->92-> 95-> 93-> 44-> 74-> 82-> 54-> 61-> 97-> 96 ->94-> 70-> 14 en eindigt u weer bij Hortus ->68